Inschrijven – eerste jaar

Op deze pagina vind je alle informatie over het digitaal aanmeldsysteem.

Algemene info

Voor de inschrijvingen in het eerste jaar vanaf schooljaar 2021-2022 werken we met een aanmeldysteem, zoals afgesproken in het LOP Lier-Duffel. Dit betekent dat alle scholen in Duffel, Lier, Borsbeek, Edegem, Boechout en Mortsel met dezelfde aanmeldingsprocedure werken.

Elke leerling die zich in onze school wil inschrijven moet zich eerst aanmelden via een aparte website : https://sozuidrand.aanmelden.in/. Het digitaal aanmelden start pas op 8 maart 2021 en eindigt op 26 maart 2021.

Als er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen, zal toeval bepalen wie een plaats kan krijgen op onze school. Deze leerlingen krijgen een ‘ticket’ om in te schrijven.

BELANGRIJK:

  • Het maakt niet uit of je snel aanmeldt (op 8 maart) of aan het einde van de aanmeldingsperiode (26 maart) om zeker te zijn van een plaats. De toewijzing van de tickets is onafhankelijk van het moment waarop je hebt aangemeld.
  • De voorrang voor broers en zussen en voor kinderen van personeel blijft behouden. Ook zij moeten zich aanmelden, maar voor hen is het ticket voor de inschrijving verzekerd.

Tijdlijn

8/3/2021-26/3/2021Digitaal aanmelden
21/4/2021Tickets worden toegewezen
24/4/2021-21/5/2021Voorrang inschrijven met een ticket
vanaf 22/5/2021 Inschrijving op alle vrije plaatsen (incl. niet ingeleverde tickets) -> voorrang aan wachtlijst

Toewijzing op 21 april – wat gebeurt er daarna?

Op 21 april worden de plaatsen toegewezen aan alle leerlingen die aangemeld hebben. Als er minder aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen, krijgt iedereen een ticket waarmee je kunt inschrijven.

Zijn er meer aanmeldingen dan beschikbare plaatsen, dan zullen een aantal leerlingen op de wachtlijst komen.

Na de toewijzing op 21 april, krijgt iedereen die aangemeld is een e-mail met de toewijzing van de school. Die informatie wordt ook nog eens met de post opgestuurd.

Wij zullen iedereen die aangemeld heeft telefonisch contacteren na 21 april voor de verdere afhandeling van de inschrijving.

Veelgestelde vragen

Hier geven we gaandeweg enkele antwoorden op veelgestelde vragen. Is je vraag niet of onduidelijk beantwoord, neem dan telefonisch contact met ons op via 015 30 38 58 of vul hier het contactformulier in.