Week van de poëzie

  • 3 februari 2020
  • 1e jaar

Onze leerlingen van het eerste jaar doen deze week een poëziewandeling in Duffel. 1 van de gedichten: geronkdat wil ik buiten niet horende auto’sdie rijden maar af en aangetoeterdoet pijn aan mijn orenvandaag mag het anders gaan getjilpdat wil ik in de achtertuinen wel horende merelsze zitten in de hoogste takgefluitis muziek voor mijn oren’s […]

Onze leerlingen van het eerste jaar doen deze week een poëziewandeling in Duffel. 1 van de gedichten:

geronk
dat wil ik buiten niet horen
de auto’s
die rijden maar af en aan
getoeter
doet pijn aan mijn oren
vandaag mag het anders gaan

getjilp
dat wil ik in de achtertuinen wel horen
de merels
ze zitten in de hoogste tak
gefluit
is muziek voor mijn oren
’s morgens luister ik op mijn gemak

gekwebbel
dat wil ik op school wel horen
de kinderen
vertellen dingen aan elkaar
gepraat
is prettig voor mijn oren
nu is mijn verhaal al klaar

Schrijver: Anoniem
(http://www.taalvormingentaaldrukken.nl/AT/AT704TW14m.htm)