Voluit voor kwaliteit

Onze troeven

Onze school maakt gedurfde, maar goed overwogen keuzes in de aanpak van de lessen en de begeleiding van onze leerlingen. De rode draad doorheen de aanpak is dat we je zo goed mogelijk willen voorbereiden op een leven lang leren.

Een warme en geborgen sfeer

We houden rekening met jouw unieke persoonlijkheid.

Het durfuur

Eén uurtje in de week kies jij jouw uitdaging helemaal zelf. Als je een speciaal talent hebt, een unieke interesse of gewoon jezelf iets compleet nieuws wil leren, dan kan je je in dit uur helemaal uitleven. Jij kunt ons verbazen en wij leren je echt kennen. Samen leggen we de lat hoog.

Een greep uit de vorige projecten:

  • een eigen game ontwerpen
  • Spaans of Duits leren
  • je slaapkamer een make-over geven
  • tekentechnieken verfijnen
  • in de wereld van een DJ duiken
  • egelkastjes uitzetten

Leerlingenraad

Deze groep enthousiastelingen zet elk jaar hun schouders onder een hele waaier van projecten. Natuurlijk is er ook ruimte om na te denken over bijvoorbeeld de examenweek en het schoolreglement.

Ons open leercentrum

Ons OLC stimuleert met zijn frisse infrastructuur het autonoom werken.

Begeleid zelfstandig leren (BZL)

Je neemt je leerproces beetje bij beetje in eigen handen. Door onze keuze voor een wekelijks moment van BZL en een slimme roostering van lesuren, kunnen we daarin rekening houden met je persoonlijke noden. We geven je de kans om te verdiepen waar je sterk in bent en bieden extra ondersteuning als het nodig is.

Middagactiviteiten

Een brede waaier aan middagactiviteiten op onze school!