Onze troeven

Onze school maakt gedurfde, maar goed overwogen keuzes in de aanpak van de lessen en de begeleiding van onze leerlingen. De rode draad doorheen de aanpak is dat we je zo goed mogelijk willen voorbereiden op een leven lang leren.

Een warme en geborgen sfeer

We houden rekening met jouw unieke persoonlijkheid.

Het durfuur

In het eerste jaar zit in elk keuzepakket (behalve Latijn) een durfuur ingeroosterd. Met het durfuur geven we alle leerlingen de kans om zichzelf extra uit te dagen en ons helemaal te verbazen. Onze leerkrachten helpen je bij de keuze van je project. Jij neemt je project dan zelf in handen en wij coachen je daarbij. Zo leren we je nog beter kennen.

Een greep uit de vorige projecten:

  • een eigen game ontwerpen
  • Spaans of Arabisch leren
  • tekentechnieken verfijnen
  • gitaar of piano leren spelen

Leerlingenraad

Deze groep enthousiastelingen zet elk jaar hun schouders onder een hele waaier van projecten. Natuurlijk is er ook ruimte om na te denken over de gang van zaken op school.

Open leercentrum

Ons OLC stimuleert met zijn frisse infrastructuur het autonoom werken.

Begeleid zelfstandig leren (BZL)

Je neemt je leerproces beetje bij beetje in eigen handen. Door onze keuze voor een wekelijks moment van BZL in het eerste jaar en een slimme roostering van lesuren, kunnen we inspelen op jouw noden. We geven je de kans om te verdiepen waar je sterk in bent en bieden extra ondersteuning als het nodig is.

Middagactiviteiten

Tijdens de middag heb je een uurtje tijd om te ontspannen. Na de lunch gezellig praten met je vrienden op de speelplaats of je kiest voor één van onze middagactiviteiten. Hou je van sport of ben je liever creatief bezig? Onze middagactiviteiten zorgen voor een pauzemoment op een manier die jij zelf kiest.

Groene omgeving

Op SNOR vertoef je in een groene omgeving.

Oud-leerlingen

Onze oud-leerlingen doen het uitstekend in het hoger onderwijs en op de arbeidsmarkt.