Oud-leerlingen

Onze school levert kwaliteit af en dat zien we geregeld uit het nieuws dat we krijgen van oud-leerlingen. We nodigen ook alle oud-leerlingen uit op onze oud-leerlingenavond, hou zeker onze social media en website in het oog!

Ben jij oud-leerling? Laat je gegevens achter zodat we in contact kunnen blijven.

.

Anke Van Camp is een oud-leerling van SNOR die tijdens haar studies voor een enorme uitdaging stond. Anke kreeg te maken met lymfeklierkanker. In haar video getuigenis vertelt ze hoe ze er toch in gelaagd is om tijdens deze periode verder te studeren met de hulp van Bednet en SNOR.

Oud-leerlingen getuigen

Mathias Reveraert studeerde af in Economie-Wiskunde. Hij heeft een master internationale betrekkingen en diplomatie en is nu doctoraatstudent aan de Universiteit Antwerpen.

“Ondanks dat ik als nieuwkomer niemand kende bij de start van mijn middelbare opleiding aan SNOR Duffel, verliep de integratie in de school probleemloos. Zowel de studenten als de leerkrachten ontvingen me met open armen en zorgden ervoor dat ik me meteen thuis voelde. In het verlengde van mijn studies Economie-Wiskunde koos ik voor een bachelor sociaal-economische wetenschappen en een master internationale betrekkingen en diplomatie aan de Universiteit Antwerpen. Tien jaar na mijn periode aan het SNOR Duffel zit ik in de eindfase van mijn doctoraatsstudies aan de Universiteit Antwerpen, waar ik onderzoek doe naar zogenaamde ‘insider threats’ of werknemers die hun eigen werkgever bijvoorbeeld bestelen, saboteren of bespioneren. Ik pluk vandaag nog steeds de vruchten van deze periode in SNOR Duffel, zowel op gebied van professionele vaardigheden als op vlak van sociale vaardigheden.”

Frauke Billiet studeerde af in Wetenschappen-Wiskunde (2019). Ze studeert Agogische wetenschappen aan de KU Leuven.

“Ik zat in mijn puberjaren niet altijd goed in mijn vel. Er waren op school heel wat leerkrachten die mij aanmoedigden om door te zetten, zin in leren te krijgen. In mijn laatste jaar nam ik deel aan een debat over mogelijke verbeteringen in onze school en het onderwijs in het algemeen. Dit heeft mij geprikkeld, een grote interesse opgewekt om mij met het beleid van scholen bezig te kunnen houden. Vastberaden ben ik daarom begonnen aan de opleiding Agogische Wetenschappen. De professoren noemen ons ‘veranderingsdeskundigen’. Volgend jaar begin ik aan mijn Master in Onderwijsagogiek en zal ik mijn onderzoek in Berlijn voeren. Centraal staat te ontdekken hoe gelijke leerkansen en rijke leeromgevingen vormgegeven kunnen worden. Ik kijk uit naar de toekomst!”

Gitte Mariën studeerde af in (2018). Ze heeft nu een bachelor Agro-en Biotechnologie Dierenzorg aan de Hogeschool Gent.

“Ondanks het lange twijfelen besloot ik iets volledig anders verder te studeren dan dat ik in het middelbaar gestudeerd heb, maar ik heb er nog geen seconde spijt van. Tijdens mijn bacheloropleiding merkte ik dat enkele vakken zoals natuurwetenschappen, sociale wetenschappen en IO toch nog van pas kwamen. Ik wist nog niet wat ik precies wou doen als job, maar in de opleiding kwamen heel veel verschillende aspecten aan bod. Door hier met een open blik en leergierigheid naar te kijken heb ik uiteindelijk een beter beeld gekregen van wat ik wil doen. Ook mocht ik mijn eigen stageplek kiezen dus koos ik ervoor om als dierenartsassistent aan de slag te gaan. Momenteel werk ik in een dierenspeciaalzaak waar ik mijn kennis over dieren kan delen met mensen. Werken met dieren is een passie waar ik super veel voldoening uit haal en ik wens iedereen toe om ook zo iets voor zichzelf te vinden!”

Céline studeerde af in Kinderzorg (2019). Momenteel zit ze in haar 3de jaar Cross Media Management aan de Karel de Grote hogeschool.

“Ik vond SNOR een heel leuke school, omdat er veel groen is en je heel makkelijk bij leerkrachten terecht kon met vragen of problemen. Ik ben kleuteronderwijs gaan studeren. Na een tijd besefte ik dat dit toch niet helemaal mijn ding was. Dan heb ik alles omgegooid en verder gaan kijken wat nog bij mijn interesses lag. Ik kwam uit op Cross Media Management. Ik ben met een klein hartje begonnen, maar ondertussen zit ik in mijn laatste jaar, en doe ik mijn afstudeerstage. Als je echt iets wil, kan je het en denk zeker niet in hokjes! Ga ervoor en doe je best!”

Jana studeerde af in Wetenschappen-Wiskunde (2019) Momenteel zit ze in haar 2de jaar Verpleegkunde aan de Thomas More hogeschool.

“SNOR Duffel is een kwaliteitsvolle, makkelijk te bereiken school die steeds actief bezig is om nog verder te groeien. De school wil het graag zo aangenaam mogelijk maken voor alle leerlingen. Als er iets is, kan je altijd terecht bij de leerlingenbegeleiding. Maar ook de leerkrachten zelf staan open om naar leerlingen te luisteren en hen te helpen. Intussen zit ik in mijn tweede bachelor verpleegkunde in Mechelen. Misschien zal ik je ooit verzorgen, wie weet.”