Bronzen medaille voor Lana

  • 25 mei 2021
  • 4e jaar

Lana behaalde een bronzen medaille op de Wiskunde Olympiade. Wat een prestatie!

13307 leerlingen namen deel aan de Wiskunde Olympiade waar Lana (4e jaar Latijn) een bronzen medaille behaalde. Een bijzonder straffe prestatie waar we heel erg trots op zijn! Proficiat Lana! (En Mr. Jacobs ook niet te vergeten) Lana was overigens het enige meisje tussen alle prijswinnaars.

Een lijstje van alle prijswinnaars vind je hier.

Al 36 jaar wordt er in Vlaanderen de Wiskunde Olympiade georganiseerd, waar telkens opnieuw ook leerlingen van onze school aan deelnemen. Dat is een pittige wedstrijd met wiskundige vragen waar logisch redeneren en inzicht zeker zo belangrijk zijn als de wiskundige kennis zelf. Wie deze wedstrijd zelf ooit heeft meegedaan, kan dat zeker beamen.

Mr. Jacobs en zijn leerlingen die prijzen behalen op Olympiades, het wordt stilaan een traditie.

Lana (4Lat)