6STW biedt hulp aan kleuterschool in Fraipont

  • 27 september 2021
  • 6e jaar

Onze toppers van 6STW gaan vandaag de handen uit de mouwen steken om een kleuterschool in Fraipont op te knappen. Deze school werd door de wateroverlast afgelopen zomer zwaar beschadigd, onze leerlingen weten wat te doen!

Dit project kadert in de eerste integrale opdracht klimaatrechtvaardigheid. Aangezien wij solidariteit belangrijk vinden en (vooral) het zuiden van ons land afgelopen zomer enorm getroffen werd door de overstromingen vonden de leerlingen het helemaal passen binnen deze IO om een dag te gaan helpen. Zo leren de leerlingen dat het geen ver-van-mijn bed show meer is en hopelijk ook dat, naast het belang van strenge afspraken op internationale conferenties, hun levensstijl ook een positieve bijdrage kan leveren. 

Wat gaan ze doen?

Het terrein steenvrij maken voor het aanleggen van gazon en bloemen aanplanten. De school heeft al heel veel donaties gekregen, allemaal uit Vlaanderen. Er zijn 20 000 bloemplantjes geleverd. 

SNOR in de pers:

Er was veel aandacht voor deze actie, lees, kijk en luister mee:

RTV was aanwezig een maakte een reportage, kijk mee!

VRT Nieuws maakte een mooi artikel, lees het hier.

Onze leerling Rika live op Radio 2, herbeluister het fragment.

Het artikel van HLN, dat kan je hier lezen.