Verslag YOUCA dag

  • 22 oktober 2021
  • 6e jaar

Wij hadden Jonas aan het werk gezet als verslaggever van YOUCA. Lees hier zijn artikel!

Op 21 oktober was het Youca Action Day. Het doel van deze dag is om geld bijeen te zamelen zodat jongeren in de Filipijnen en Brazilië gelijke kansen krijgen. Tijdens deze dag gingen de zesdejaars één dag werken in plaats van te leren in onze school. Ik ben Jonas en ik was deze dag verslaggever en heb dus verschillende mensen geïnterviewd.

Als eerste heb ik Yasmina via de telefoon gesproken, die werkte bij Coca Cola en moest bakken vullen. Ze vond dit niet saai voor één dag en de job was niet enorm zwaar, zei ze. Ze was zeer enthousiast over het initiatief Youca en vond dat de communicatie voor de dag vlot was verlopen. Vervolgens heb ik enkele leerlingen een werkbezoekje gebracht. Ik ging als eerste Floore en Dries bezoeken: de animatoren-voor-één-dag in het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth. Ze vonden het heel fijn om de mensen die daar dagelijks werken een handje te helpen en om spelletjes te spelen met de bewoners en vonden het ook niet zo zwaar. Ze vonden het toch zeker wel een pluspunt dat ze een begeleider kregen waardoor alles duidelijk was. Ze zeiden ook dat ze het initiatief van Youca zeer origineel en leuk vonden.

Als tweede ging ik Stéphanie bezoeken. Zij was medewerker in de bib. Haar taak was om alle boeken alfabetisch te ordenen. Dit vond ze wel leuk om eens een dagje te doen. Ze vond de job niet zo zwaar en zo vond dat alles zeer duidelijk georganiseerd was. Ze was ook enthousiast over het initiatief van Youca en vond het ook zeer mooi wat ze doen.

Stephanie aan het werk in de bib.

Als derde hebben we Ona bezocht. Zij was verkoopster bij tuincentrum Van Uytsel. Zij moest de klanten helpen en aan de kassa staan. Ze vond deze job zeer leuk. Ze doet dit ook als weekendwerk. Ze vond dat de communicatie zeer goed was verlopen, alleen vond ze de site soms moeilijk te begrijpen. Ze vindt het ook zeer goed dat het initiatief van Youca bestaat.

Ona als verkoopster bij Van uytsel

Deze dag was voor velen onvergetelijk, net zoals voor mij. Ik ben blij dat ik deze dag mocht meemaken en hierbij zelfs mensen heb kunnen helpen.

Jonas Scheldeman 6STWb