7KZ op buitenlandse stage: hun avontuur (blog)

  • 20 februari 2022
  • 7e jaar

Dagelijks kunnen jullie ons avontuur volgen langs deze weg. Vrijdagavond 18 februari vertrekken we, zondagmorgen 27 februari zijn we terug thuis. Wij kijken er alvast naar uit.

Wij ,de studenten van 7 kinderzorg, gaan op buitenlandse stage naar Oostenrijk, Bad Hofgastein. Vrijdagavond 18 februari vertrekken we. Zondagmorgen 27 februari zijn we terug thuis.

Dagelijks kunnen jullie ons avontuur volgen langs deze weg. Wij kijken er alvast naar uit.

Allison, Jessica, Michelle, Yuna, Louise, Chayenne, Janne

Zaterdag 26 februari

De laatste dag. We starten met het dekken van een aantal bedden, hierdoor hebben we nog meer respect gekregen voor de mensen die dit dagelijks moeten doen. Een lastige en fysiek zware karwei op het einde van de stageweek.

De skiërs zijn al vroeg vertrokken. Ze genieten op de bergen van een zonnige dag en kunnen volop de berg af skiën. Anderen gaan eerst wat souvenirs winkelen: een magneet, wat koeken, een schnaps voor de ouders… 

In de namiddag met de bus gaan kijken naar de skiërs. Genieten van het zonnetje in de sneeuw. 

Bij het avondeten smeren we een extra boke voor de busreis naar huis. Om half zeven vertrekken we richting Brussel, het is een rustige rit naar huis. Zondagmorgen om 7.15 u komen we aan in Brussel. De trein naar huis en daar goed uitrusten en genieten van de vakantie.

Vanuit de begeleiding willen we onze studenten bedanken voor de fijne maar intensieve week die we achter de rug hebben. Onze studenten mogen fier zijn op de prestatie die ze geleverd hebben.

Meer foto’s in het fotoalbum.

Vrijdag 25 februari

Het is bijna niet te geloven, maar de laatste echte werkdag is voorbij. Vandaag hebben alle kinderen gespeeld met al het speelgoed dat voorhanden was. Bellen blazen, sneeuwballen gooien door de sneeuwman, zingen… kwamen ook aan bod.

Naar het einde van de dag toe moest er ook gepoetst worden. Alles ontsmetten voor de volgende periode. De tekeningen op de ramen wegvegen, speelgoed opruimen…

Dan was er het afscheid van de kinderen. Mama’s en pappa’s die oprecht dank u wel zeggen, een goede  en veilige reis naar huis wensen. 

Na het avondeten zijn een aantal studenten gaan rodelen. In volle snelheid van de berg glijden met de slee. Spannend om niet uit de bocht te vliegen. Na deze leuke ervaring met de ganse groep samen in de bar iets gaan drinken.

Meer foto’s in het fotoalbum.

Donderdag 24 februari

Vandaag zijn we gestart bij kleuters met bewegen met kranten. Nadien was het werken met crêpepapier en waren het handschoenen die tevoorschijn kwamen. In de namiddag zijn we buiten gaan spelen in de sneeuw.

De baby ’s en peuters hebben een ijsbeer gemaakt met verf en een vork. Ook de kleinsten zijn op pad geweest maar vonden de sneeuw minder aangenaam. In de namiddag hebben we het zoutdeeg, het scheerschuim en de bekers bovengehaald om te experimenteren. 

De baby’s hebben een extra ontspanning gehad door de babymassage.

Meer foto’s in het fotoalbum.

Woensdag 23 februari

Vandaag was er eerst regen, toch hebben we ons goed geamuseerd.

De kleuters hebben een winters parcours gedaan. Ze mochten de ijsbeer redden. Een stoelendans met dieren en buiten spelen in de sneeuw zorgden ervoor dat de ouders een tevreden maar vermoeide kleuter kwamen afhalen. Voor de ouders is hun nachtrust nu gegarandeerd.

De baby’s en peuters hebben met de ballonnen en de parachute mogen spelen, eronder kruipen was zeer leuk. Dierenyoga en ballonnenjacht met vliegenmeppers zorgend voor rust en actie. Een zelfgemaakte ballonnenboog gaf de baby’s veel plezier.

De peuters beginnen al vele liedjes te kennen die we dagelijks zingen.

’s Avonds zijn enkelen naar de wellness geweest om tot rust te komen. Anderen zochten actie en gingen van de berg sleeën..

Meer foto’s in het fotoalbum.

Dinsdag 22 februari

We stonden op met veel sneeuw in de lucht. De baby’s en de peuters hebben vooral gespeeld rond zintuigen. Balletjes in de klopper, de sneeuw verplaatsen in potjes, sneeuwballen gooien naar de sneeuwman, schudflesjes… De kleuters hebben buiten gespeeld en een sneeuwman gemaakt, een sneeuwstorm gemaakt met ballonnen en we zijn tot rust gekomen met snoezelen.

’s Avonds hebben we een wandeling gemaakt met de groep en heeft Yuna een zelfportret gemaakt in de sneeuw. Het was weer een leuke dag.

Meer foto’s in het fotoalbum.

Maandag 21 februari

Vandaag ging het al veel beter dan gisteren doordat de kindjes al meer gewend waren aan de nieuwe omgeving. De baby’s hebben kennis gemaakt met de voeldobbelsteen, ze waren vandaag heel flink en hebben goed geslapen. De peuters hebben een leuk parcours gedaan en flink geluisterd naar de juffen. We hebben met de peuters gespeeld met de bellenblazen, dit bracht hen tot rust. 

De kleuters mochten spelen met zoutdeeg wat ze heel leuk vonden. Ze speelden bakkertje met het zoutdeeg en maakten erna mooie figuurtjes die ze later deze week nog mogen schilderen. De kleuters hebben ook binnen met “sneeuwballen” mogen spelen, geen echte natuurlijk.  Ze konden hun fantasie hier goed bij gebruiken.

In de avond zijn we met ons allen nog een wandeling gaan maken en hebben we nog gezellig iets gedronken. We hebben al veel kunnen genieten van de buitenlucht.

Meer foto’s in het fotoalbum.

Zondag 20 februari

Zondagmorgend zijn we erin gegooid. Om 8 uur stonden de ouders paraat om hun kinderen te brengen. Het was een heel drukke dag met kinderen die moesten wennen aan de nieuwe gezichten.

Bij de baby’s en peuters hebben we de teller kunnen zetten op 30. Bij de kleuters waren het 2 groepen van gemiddeld 17 kinderen.

Toch hebben we de kinderen vele nieuwe spelletjes en ervaringen kunnen bijbrengen. Werken met zoutdeeg, verven, baldoekjes met de baby’s, kennismakingsspelletjes met de parachute….

Rond 17 uur waren de laatste kinderen weg en konden we genieten van het avondeten.

’s Avonds zijn steeds enkele van wacht om de Nellie en Cezar show mee te volgen of de schoentjesdienst te verzekeren. Louise, Janne, Jessica en Yuna weten ondertussen  wat kilometers lopen in een hotel door de gangen inhoudt.

Meer foto’s in het fotoalbum.

Zaterdag 19 februari

Als het Corona niet is , dan is het wel storm Eunice die roet in het eten gooit. Het vertrek is anders gelopen dan gepland. We hadden gisteren in het station van Mechelen afgesproken om dan met de trein tot Brussel te rijden. Maar stormpje Eunice dacht daar anders over. Er reden geen treinen.

Alle geluk waren er drie sympathieke personen die ons tot in Brussel willen brengen. Dank u wel aan papa Janne, zoon mevr. Michiels en schoonzoon mevr. Voets.

Met een dik uur vertraging zijn we vertrokken naar Bad Hofgastein. We hebben de wachttijd doorgebracht met spelletjes spelen. Onderweg voelden we de wind langs de bus gieren, maar we hebben toch nog kunnen genieten van wat nachtrust.

Om half negen zijn we gearriveerd en we kregen een smakelijk ontbijt als welkom. Nadien werden we verwelkomd door de directie en mochten we de lokalen inrichten naar ons thema Winter Wonderland.

Meer foto’s in het fotoalbum.

De voorbereiding

Het is de bedoeling dat we praktijkervaring gaan opdoen door baby’s, peuters en kleuters de nodige zorgen te geven terwijl hun ouders gaan skiën. Het thema waar we rond werken is ‘Winter Wonderland’.

Graag nemen we jullie mee op reis en vertellen we onze ervaringen. De eerste foto’s tonen de voorbereidingen van de activiteiten die we uitgewerkt hebben. Meer foto’s van ons avontuur kan je terugvinden in het fotoalbum.

Meer foto’s in het fotoalbum