Leuke dag vol activiteiten op SNOR

  • 27 april 2022
  • 3e jaar
  • 4e jaar
  • 5e jaar
  • 6e jaar

Dinsdag 26 april stond er een dag vol leuks op het programma voor veel van onze leerlingen.

Een dag vol activiteiten, dat kan je wel zeggen.. Veel van onze leerlingen kregen een leuke activiteit voorgeschoteld, vaak ook in het thema van hun studierichting. Bovenop deze activiteit gingen onze leerlingen ook naar Cinema Plaza voor een klimaatshow. En onze zesdejaars kregen al wat uitleg over hun eindejaarsreis naar Praag, spannend..

Hieronder enkele sfeerbeelden.

3e jaar Moderne Talen

We beginnen met onze leerlingen van 3MoTa die op bezoek gingen naar de International School of Belgium. Ze spraken er onder andere met enkele leerlingen uit India en leerkrachten uit Australië en Ierland.

3e jaar Maatschapij en welzijnswetenschappen en leerlingen Humane Wetenschappen

Onze leerlingen van 3MaWw en al onze leerlingen Humane woonden de presentatie bij van het onderzoek van de zesdejaars. De presentaties werden gevolgd door een film helemaal in het thema van hun studierichting.

3e jaar Natuurwetenschappen, Biotechnologische STEM-wetenschappen en Biotechnieken

Een leuk experiment voor deze leerlingen: het bouwen van een eigen raket.

3e jaar Economische wetenschappen en Bedrijf en organisatie

Jammer genoeg ging het geplande economisch spel niet door en krijgen zij een alternatief programma. Zij speelden verschillende gezelschapsspelen om uit te maken wie het beste tegen zijn verlies kon.

4e & 5e jaar Economie

Onze leerlingen Economie gingen op armoedewandeling, het bracht hen op plekken in Antwerpen die al sinds eeuwen verbonden zijn met de armoedezorg.

6e jaar Economie

Onze zesdejaars Economie brachten een bezoek aan Wim Verhuur, waar ze zelf een affiche maakten, en speelden een Economisch spel. Hieronder enkele voorbeelden van de zelf ontworpen affiches.

Leerlingen Latijn

Alles in het teken van de Romeinen.. Onze Latinisten kookten in verschillende groepjes lekkere Romeinse gerechten om zo de vakjury te overtuigen om de beste topchef anno 2022 te worden. Prijs: schort archimagirus 2022.

5e & 6e jaar Wetenschappen-Wiskunde, 5e & 6e jaars Moderne Talen – Wetenschappen

Onze leerlingen van de derde graad WeWi & MtWe brachten een interessant bezoek aan het opleidingsinstituut voor technologie en wetenschap ‘De Nayer’ in Sint-Katelijne-Waver.

Waarom is de hemel overdag blauw en bij zonsondergang rood? Hoe kan je testen dat je een goede zonnebril hebt? Wat is het verschil tussen een polaroid en een gewone zonnebril? Dit komen de leerlingen van het 5de jaar te weten aan de hand zowel theoretische als praktische workshops over de polarisatie van licht.

De leerlingen van het 6de jaar worden voor één dag forensisch onderzoekers die ingeschakeld worden om het moordwapen, moordenaar en de moordlocatie te ontdekken. Omdat op de plaats delict bloedsporen vaak onzichtbaar zijn voor het blote oog moeten de leerlingen gebruik maken van de chemische stoffen Luminol en Fluorescein.

4e jaar Wetenschappen, Techniek-Wetenschappen en Sociale Wetenschappen

Deze leerlingen gingen op bezoek bij PIME, het educatief centrum voor waar je kan leren over de natuur en milieu voor duurzame ontwikkeling.