Gastsprekers YOUCA Action Day

  • 19 oktober 2022
  • 6e jaar

Naar aanleiding van de YOUCA Action Day op donderdag 20 oktober kwamen 2 Oegandese ambassadeurs langs. Zij vertelden over hun leven in Oeganda , het YOUCA project en wat zij verwezenlijkt hebben met de ondersteuning van YOUCA.

Daarnaast gingen ze in gesprek met onze leerlingen rond het thema van dit jaar #FeedTheFuture: met duurzaam voedsel, voeden we samen de toekomst!

De YOUCA Action Day, is een project waar meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren een dag aan de slag te gaan bij een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het loon dat ze op die schooldag verdienen gaat naar projecten van ge├źngageerde jongeren wereldwijd. Dit jaar gaat hun loon naar jongeren in Ouagadougou (Burkina Faso), Mbale (Oeganda) en Quito (Ecuador). Hiermee kunnen ze uit deze landen ondersteuning krijgen om hun duurzame onderneming succesvol uit te bouwen.

Afgesloten werd er met een voetbalmatch!