YOUCA Action Day

  • 20 oktober 2022
  • 6e jaar

De leerlingen van het zesde jaar waren vandaag in verschillende bedrijven, organisaties of overheidsinstanties aan de slag. Het loon dat ze vandaag verdienden gaat naar een sterk jongerenproject van Rikolto in Oeganda, Burkina Faso, Ecuador en enkele projecten in België.

Wij volgden drie van deze leerlingen op hun werkdag!

Fenna ging voor een dag aan de slag bij de kledingwinkel ‘Fest’. Fenna vertelde ons “Ik vind het een fijne dag in een leuke werkomgeving. Tot nu toe heb ik al gestoomd en de juiste prijzen opgehangen, klanten aanspreken schrikt mij nog wat af. De kleren binnen deze winkel zijn ook helemaal mijn stijl. Graag zou ik dit ooit als studentenwerk doen.”

Hajar vonden we terug in de kleuterschool ’t’kofschif’. “Een zware job, maar wel eentje die veel voldoening geeft”. Zelf zou Hajar liever binnen het lager onderwijs staan in de toekomst, maar dit was alvast zeer interessant voor haar. “De kinderen gelukkig en blij zien door jouw acties geeft jezelf ook een grote voldoening.”

Als laatste ging ik Lotte bezoeken in de bibliotheek in duffel. “De job zelf is niet zwaar, maar soms is de job wel iets te repetitief. Het is wel leuk om alle boeken te zien die jezelf ook wel interesseren”. Lotte zoekt later iets meer uitdaging in haar job.