De Warmste Week 2022: Brooddozenactie

  • 22 december 2022

Onze brooddozenactie was vandaag een groot succes!

Vandaag heeft iedere leerling een gratis gezonde lunch aangeboden gekregen in het kader van de Warmste Week tegen armoede. Personeelsleden van de school wisten heel wat ondernemingen te overtuigen om deze gezonde lunch/goed gevulde brooddoos te sponsoren. Klasleraren zullen na de kerstviering gezamenlijk met hun klas een gezond lunchpakket kunnen ophalen en buiten lunchen. Het geeft hen de mogelijkheid het thema van de Warmste Week, kansarmoede, beter te kaderen. Leerlingen sensibiliseren en oog laten hebben voor wie de eindjes aan elkaar moet knopen is het doel van deze actie. Armoede is niet voor iedereen een ver-van-mijn-bedshow én kan iedereen overkomen.

“Charlot Hellin, directeur Sint-Norbertusinstituut Duffel: ‘Elke school merkt wel dat er leerlingen zijn die zonder brooddoos naar school komen. Wij willen samen met de Warmste Week het thema kansarmoede meer zichtbaar maken en al onze leerlingen sensibiliseren dat een gezonde, goed gevulde brooddoos niet voor elke leerling even evident is. Tegelijkertijd willen we onze leerlingen aanleren dat een gezonde lunch niet veel geld hoeft te kosten”.

Bekijk zeker de onderstaande persartikels:

Het Laatste Nieuws:

Sint-Norbertusinstituut deelt gezonde lunch uit aan leerlingen: “Sensibiliseren rond lege brooddozen” | Duffel | hln.be

Radio 2 interview:

Lunchpakket voor 1.000 leerlingen van Sint-Norbertus in Duffel dankzij sponsors: “Lege brooddozen is probleem op elke school” | VRT NWS: nieuws

Graag zetten wij onze sponsors ook in de kijker!

Lantmännen Unibake
Belorta
Charles charcuterie
WDK Keirsmakers en zonen
Aleris Duffel
Danone
Montserrat
Slagerij Theys
De lunchbox
Recht van t’Veld
Nature Solutions
Drukkerij Malu
Ouderraad
Huis van het kind
Tom SoupTour
De Merode
Lion Products NV
Delhaize Duffel
Carl Bakkerij
Broodjeszaak LeLi
Okay
Nick en Anja

Gerelateerd fotoalbum