6 Moderne Talen Junior College Dag in Leuven

  • 11 januari 2023
  • 6e jaar

Gisteren namen de leerlingen van 6 Moderne Talen deel aan de Junior College Dag in Leuven. Die uitstap kadert in de lessen Frans en Engels, en is ook een deel van het SOHO-project.

Junior College wil immers een brug slaan tussen het laatste jaar van het secundair onderwijs en de universiteit én de studiekeuzebekwaamheid bevorderen.

Dit is een initiatief van de KU Leuven om wetenschap op hoog niveau tot in de klas te brengen. De leerlingen worden uitgedaagd om hun intellectuele grenzen te verkennen en hun belangstelling voor wetenschap en onderzoek te exploreren.

Junior College biedt lezingen aan die aansluiten bij verschillende domeinen. Zo maakte professor Brône ons duidelijk hoe belangrijk onze blik(richting) is bij interactie en wat we ervan kunnen afleiden. Professor Vanormelingen heeft ons ingeleid in de wereld van de concurrentie aan de hand van duidelijke voorbeelden. We weten nu dat bedrijven gebruik maken van wiskundige modellen, dat ze op een strategische manier interageren en dat een Nash-evenwicht optimaal is voor de consument. Professor Van Riel confronteerde ons met de boeiende vraag ‘Wat is geluk?’. Een eensluidende definitie bestaat niet, maar je kan wel op zoek gaan naar geluksfactoren, al leiden die niet automatisch tot een geluksgevoel.

De intellectuele uitdaging én de aula-ervaring … en niet te vergeten de kennismaking met een universiteitsstad maakten van deze dag een boeiende ervaring