Ondernemers brengen hun bedrijfsverhaal voor de klas

  • 30 januari 2023
  • 6e jaar

Om de leerlingen een realistische kijk te bieden op de wereld en hen voor te bereiden op hun toekomstige studie- en beroepskeuze nodigden wij gastspreker Luc Limère van Growise, Dominique Lebben van Ineos en Bram Janssens van Management Spark uit voor alle leerlingen van 6ASO.

Hoe komen mensen in een bepaald bedrijf of in een bepaalde functie terecht? Wat verwachten bedrijven van afgestudeerden? Welke vaardigheden zijn nodig om in een bedrijf mee te draaien? Ondernemers voor de Klas brengt enthousiaste gastsprekers uit het bedrijfsleven naar de scholen. Zij vertellen over hun bedrijf, hun functie, hun tegenvallers, leermomenten en opportuniteiten, kortom ze geven een unieke inkijk op hun studie- en beroepsparcours van waar ze vertrokken zijn tot waar ze nu staan.

Het was voor alle leerlingen een leerrijke ervaring. Verschillende van hen gaven na de sessie aan dat ze nu, nog meer, overtuigd waren om een eigen bedrijf op te starten.