Bewoners uit WZC Sint-Elisabeth, vijfdejaars van Sint-Norbertusinstituut en peuters en kleuters van Montessorischool Duffel werken intens samen in intergenerationeel project

  • 14 maart 2023
  • 5e jaar

De leerlingen uit het 5de jaar verzorging uit Sint-Norbertus Duffel (SNOR) leerden dat er nood is aan voldoende afwisseling en een gezonde moraal voor bewoners in een woonzorgcentrum.

Daarom kwamen de leerlingen met het idee om samen met de peuters van de Montessorischool Duffel een dag langs te gaan in het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in Duffel en daar een reeks activiteiten te organiseren voor de bewoners. Intergenerationele activiteiten zijn een win-win voor alle betrokkenen.

Elke groep zal samen in verschillende ruimtes in het WZC én de Montessorischool muziek-, kook-, bewegings- en knutselactiviteiten uitvoeren. Tijdens de ‘kooklessen’ maken ze samen tomatensoep met balletjes, fruitsatés en pannenkoeken.

Verder zingen ze samen liedjes, leggen ze een speciaal bewegingsparcours af, oefenen met een grote parachute en dansen samen ‘bewegen is gezond’. Als gezamenlijke afsluiter danst iedereen het aangeleerde dansje ‘bewegen is gezond’, krijgen de ouderen de knutselwerkjes van de kinderen, en biedt het WZC iedereen een klein hapje aan.

Een leerrijke, maar bovenal amusante dag waar zowel de bewoners, peuters als leerlingen enorm van zullen genieten!

Hieronder enkele persartikels omtrent dit project:

https://www.hln.be/mechelen/fotorepo-leerrijk-maar-bovenal-amusant-leerlingen-bezorgen-senioren-leuke-voormiddag~a79aa29b/

https://www.rtv.be/artikels/jong-en-oud-knutselt-samen-duffel-a127786