VOKA Talentcenter

  • 16 mei 2023
  • 2e jaar

Onze leerlingen van 2B mochten op maandag 15 mei mee aanwezig zijn op de officiële opening van het allereerste Vlaamse talentcenter in Technopolis,

Onze leerlingen van 2B mochten op maandag 15 mei mee aanwezig zijn op de officiële opening van het allereerste Vlaamse talentcenter in Technopolis, in bijzijn van de initiatiefnemers van het project, VOKA, Vlaams netwerk van ondernemingen en de Vlaamse minister van Onderwijs Ben Weyts. In het talentcenter konden ze proeven en testen doen om hun – misschien ongekende- talenten te ontdekken en zo een studiekeuze te maken die hen in hun talent zet en hen energie geeft. Kinderen op naar hun talenten oriënteren en hen de juiste studiekeuze laten maken, welke ook, is het uiteindelijke doel van dit project van VOKA,

De testen bestonden uit onder andere een VR-spel dat ruimtelijk inzicht test, maar ook uit diverse motorische tests en cognitieve taal- en rekentesten. “Na afloop krijgen ze een persoonlijk talentenrapport, met vrijblijvend de mogelijke studierichtingen die aansluiten bij hun interesses en talenten. En ze krijgen een blik op de jobs die ze later zouden kunnen doen. Ouders zijn vaak niet voldoende op de hoogte van het scala aan studiemogelijkheden in hun regio”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen.

Sint-Norbertus Duffel was één van de eerste scholen die inschreef voor dit waardevolle project. Met andere zusterscholen van scholengroep KITOS vzw maken zijn zo de kernwaarde Talent waar, letterlijk het ‘hart van het woord KITOS”. Ambitieus voor elk talent is niet voor niets de baseline van de scholengroep. “Elk kind laten excelleren in een studierichting of latere loopbaan, veronderstelt dat leerlingen eerst dat talent goed leren ontdekken. Dit Talentcenter is gestoeld op wetenschappelijk pedagogisch en psychologisch inzicht van de UGent en geeft kinderen, hun ouders én leraren een nieuw inzicht waar de toekomst van elk kind kan liggen”, aldus Francis Van Caer, afgevaardigd bestuurd van vzw KITOS.

We zijn fier op de leerlingen van 2B, die hun testen aflegden onder het oog van talloze camera’s en vlot de pers te woord stonden. Misschien hebben sommigen hun communicatieve talent wel ontdekt?

Hieronder vind je alle persaandacht waar onze leerlingen in figureren:

VTM Nieuws
Kanaal Z
Radio 1