Urban (t)rail

  • 5 oktober 2023
  • 2e jaar
  • 5e jaar
  • 7e jaar

De terreinen en gangen van onze school maakten vandaag deel uit van de Urban Trail/Rail die georganiseerd werd door het UPC Duffel.

De tweedejaars liepen de Urban Trail, een parcours van 3,3 km door het groen en door verschillende gebouwen. Ze konden daarbij op gezelschap rekenen van enkele leraren, directie en onderhoudspersoneel. Hierbij liepen ze door de omgeving en gebouwen van onze school, het UPC, HBO5, De Basis en het klooster van het Convent van Betlehem.

Een nieuwtje dit jaar was de Urban Rail. De leerlingen van 5 Basiszorg en Ondersteuning, 5 Gezondheidszorg en 7 Thuis- en bejaardenzorg namen hieraan deel. Hierdoor konden minder mobiele bewoners uit het Hof van Arenberg mee genieten van het parcours en beleefden ze een fijne voormiddag. De leerlingen van onze zorgrichtingen maakten met hen een wandeling van 1,5 km. De communicatie met de bewoners vormt voor de vijfdejaars een goede voorbereiding op hun stage die er binnenkort aankomt.

Beweging en verbinding tussen verschillende scholen, organisaties en generaties stond vandaag centraal.

Lees hieronder het artikel van HLN (5 oktober 2023).

Urbain trail door psychiatrisch ziekenhuis, klooster en scholen in Duffel telt meer dan 400 deelnemers

Onder het motto ‘bewegen is goed voor je fysieke én mentale gezondheid’ liepen en wandelden meer dan 400 jongeren en volwassenen vandaag een parcours van zo’n 3 km doorheen de gebouwen van het psychiatrisch ziekenhuis, het klooster en de omliggende scholen.

Aan het loopevenement nemen medewerkers en patiënten van het Universitair Psychiatrisch Centrum Duffel, bewoners van woonzorgcentrum Hof van Arenberg en leerlingen van lagere school De Basis, de middelbare school Sint-Norbertusinstituut en de HBO5 Veerpleegkunde in Duffel deel. “Het traject bracht lopers en wandelaars langs en door verschillende gebouwen, zoals het psychiatrisch ziekenhuis, basisschool De Basis, het Sint-Norbertusinstituut Duffel, het kloostergebouw van het Convent van Bethlehem en voor het eerst ook de HBO5 Verpleegkundeschool. Wandelaars en lopers konden de mooie glasramen van de ‘verpleegsterschool’ van weleer bewonderen. Zelfs de ‘oefenpoppen’ zijn mee op het parcours te bewonderen”, zegt Frank Cautermann, leidinggevende HBO 5 Verpleegkunde Duffel.

Deze editie had ook enkele verassingen in petto. Voor het eerst nam de HBO5 Verpleegkundeschool deel en dankzij een alternatieve Urban Rail kon ook wie minder mobiel is mee op pad. “Dankzij 40 leerlingen uit de zorgrichtingen van Sint-Norbertus Duffel konden bewoners van het Hof van Arenberg in hun rolstoel mee op verkenning. Niet alleen een fijne, maar ook leerrijke ervaring. De communicatie tussen oudere zorgvragers en leerlingen is een goede voorbereiding op hun stage later op het jaar”, aldus Charlot Hellin, directeur Onderwijs Sint-Norbertusinstituut Duffel.