XR op SNOR

  • 13 november 2023

XR op SNOR

Vorige week vond een sessie ‘XR in het onderwijs’ plaats op onze school. Voor XR Academy (een samenwerking tussen de VIVES/Thomas More hogeschool en de RTC’s Vlaanderen) voorzag Eric Valck, één van onze eigen leerkrachten, een proevertje voor enkele collega’s. 

Dit project kadert in het Vlaamse actieplan Extended Reality (XR) in de 2e en 3e graad van ons onderwijs. Het actieplan bestaat uit vier speerpunten: hardware, software, professionalisering van leerkrachten en praktijkgericht onderzoek. Vorige week kwam de professionalisering aan bod.

Deze workshop biedt ons een duidelijk zicht op kansen en uitdagingen om zelf aan de slag te kunnen met XR in onze lessen. Via Kitos werden er al 8 VR-brillen aangekocht om te gebruiken in de scholengroep.