Vakken

Vanaf schooljaar 2023-2024 wordt ons studieaanbod 3e graad vernieuwd
5e jaar 6e jaar
Aardrijkskunde 1 2
Biologie 2 1
Chemie 2 2
Duits 2 2
Engels 3 3
Esthetica 1 -
Frans 4 4
Fysica 2 2
Geschiedenis 2 2
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 4 4
Vrije ruimte 1 2
Wiskunde 4 4

Moderne talen-wetenschappen

Een richting voor jou?

Moderne talen

Als je kiest voor een richting met de pool Moderne Talen, heb je interesse in en ben je gemotiveerd voor àlle moderne vreemde talen die wij aanbieden (Frans, Engels en Duits).  Je bent bereid om extra vaardigheidsopdrachten spreken, schrijven, luisteren en lezen uit te voeren, om teksten grondig te analyseren, om anderstalige programma’s te volgen … en daarnaast toon je ook de bereidheid en heb je de aanleg om talen te bestuderen op een abstracter niveau. Nieuwsgierigheid naar andere culturen en de attitude om met non-native én native speakers te communiceren kunnen ook niet ontbreken. Om communicatieve taaltaken met succes te kunnen uitvoeren, heb je de vereiste taalkennis, interculturele kennis en kennis van strategieën nodig.

Wetenschappen

Ook in de derde graad nemen we jullie in de wetenschappen mee op een unieke ontdekkingsreis. Daarbij vertrekken we van het principe dat je wetenschap niet alleen uit boeken haalt. We experimenteren in onze labo’s, met het moderne materiaal dat we in onze school ter beschikking hebben, en nemen, indien mogelijk, waar op het terrein.

Zo krijg je in deze richting alle kansen om zowel wetenschappelijke kennis als onderzoeksvaardigheden optimaal te ontwikkelen. Als kers op de taart wordt in het zesde jaar een eigen onderzoek uitgevoerd binnen één van de wetenschapsvakken waarbij alle deelaspecten van de natuurwetenschappelijke methode op een geïntegreerde wijze aan bod komen.terug naar studieaanbod