Vakken

Basispakket 27 u.
Aardrijkskunde 2
Engels 1
Frans 3
Geschiedenis 1
Godsdienst 2
Lichamelijk opvoeding 2
Mens en samenleving 2
Natuurwetenschappen 2
Nederlands 4
Techniek 2
Wiskunde 4
Artistieke vorming: beeld 1
Artistieke vorming: muziek 1
Keuzepakket 5 u.
Projecten 3
Durfuur 1
Begeleid Zelfstandig Leren 1

1A – Explo

Een richting voor jou?

In de eerste graad bieden we een brede vorming aan. Naast een basispakket voor alle leerlingen kies je voor een extra pakket dat past bij jouw talenten en interesses.

Keuzepakket Explo(ratie)

Kan je moeilijk kiezen uit de keuzepakketten? Wil je wel van verschillende studiedomeinen proeven? Onderzoek je graag en wil je dat presenteren? Wil je uitzoeken waar je interesses en talenten ├ęcht liggen? Dan zit je in Explo helemaal op je plaats!


Durfuur

Met het durfuur geven we alle leerlingen de kans om zichzelf extra uit te dagen om ons helemaal te verbazen. Onze leerkrachten helpen je bij je keuze van je project en begeleiden jou daarin een jaar lang. Zo leren we je nog beter kennen. Een greep uit de vorige projecten:

  • een eigen game ontwerpen
  • egelkastjes uitzetten
  • Spaans of Duits leren voor op vakantie

Begeleid Zelfstandig Leren (BZL)

Door onze keuze voor een wekelijks moment van BZL en een slimme roostering van lesuren, kunnen we daarin rekening houden met je persoonlijke noden. We geven je de kans om te verdiepen waar je sterk in bent en bieden extra ondersteuning als het nodig is.terug naar studieaanbod

Jouw toekomst!

In het 2e jaar van de A-stroom zetten we de ingeslagen weg verder. De ervaringen uit het eerste jaar zullen je zeker helpen bij het maken van een keuze in het 2de jaar: