Vakken

Basispakket 25 u.
Aardrijkskunde 2
Engels 1
Frans 4
Geschiedenis 1
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Mens en samenleving 1
Natuurwetenschappen 2
Nederlands 4
Techniek 2
Wiskunde 4
Keuzepakket 7 u.
Latijn 4
Durfuur 1
IT en media 1
Klasuur 1

1A – Latijn

Een richting voor jou?

In de eerste graad bieden we een brede vorming aan. Naast een basispakket voor alle leerlingen kies je voor een extra pakket dat past bij jouw talenten en interesses.

Keuzepakket Latijn

Droom jij weg bij mythen en historische verhalen? Word jij graag ondergedompeld in de wereld van de oudheid? Heb je interesse in talen? Ga je graag op zoek naar verbanden tussen die verschillende vreemde talen? Hou je van logisch denken en wiskundig redeneren? Dan is Latijn helemaal voor jou!


Durfuur

Met het durfuur geven we alle leerlingen de kans om zichzelf extra uit te dagen om ons helemaal te verbazen. Onze leerkrachten helpen je bij je keuze van je project en begeleiden jou daarin een jaar lang. Zo leren we je nog beter kennen. Een greep uit de vorige projecten:

  • een eigen game ontwerpen
  • egelkastjes uitzetten
  • Spaans of Duits leren voor op vakantie

Klasuur

Om de overgang naar de middelbare school vlot te laten verlopen, voorzien we een klasuur per week. Tijdens dit uur zetten we in op leren leren, kijken we naar je verdere studiekeuze, is er ruimte voor klasgesprekken …terug naar studieaanbod

Jouw toekomst!

In het 2e jaar van de A-stroom zetten we de ingeslagen weg verder. De ervaringen uit het eerste jaar zullen je zeker helpen bij het maken van een keuze in het 2de jaar: