Vakken

Basispakket 26 u.
Aardrijkskunde 2
Artistieke vorming: beeld 1
Engels 1
Frans 4
Geschiedenis 1
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Natuurwetenschappen 2
Nederlands 5
Techniek 2
Wiskunde 4
Keuzepakket 6 u.
STEM-projecten 3
Durfuur 1
IT en media 1
Klasuur 1

1A – STEM

Een richting voor jou?

In de eerste graad bieden we een brede vorming aan. Naast een basispakket voor alle leerlingen kies je voor een extra pakket dat past bij jouw talenten en interesses.

Keuzepakket STEM

Ga je graag op onderzoek in de wereld van wetenschap en techniek? Stel jij de wereld wel eens in vraag? Wil jij je buigen over problemen en uitdagingen in onze maatschappij? Heb jij een creatieve oplossing voor de klimaatopwarming? Wil je wel eens proeven van programmeren? Dan is STEM ├ęcht iets voor jou!


Durfuur

Met het durfuur geven we alle leerlingen de kans om zichzelf extra uit te dagen om ons helemaal te verbazen. Onze leerkrachten helpen je bij je keuze van je project en begeleiden jou daarin een jaar lang. Zo leren we je nog beter kennen. Een greep uit de vorige projecten:

  • een eigen game ontwerpen
  • egelkastjes uitzetten
  • Spaans of Duits leren voor op vakantie

Klasuur

Om de overgang naar de middelbare school vlot te laten verlopen, voorzien we een klasuur per week. Tijdens dit uur zetten we in op leren leren, kijken we naar je verdere studiekeuze, is er ruimte voor klasgesprekken …terug naar studieaanbod

Jouw toekomst!

In het 2e jaar van de A-stroom zetten we de ingeslagen weg verder. De ervaringen uit het eerste jaar zullen je zeker helpen bij het maken van een keuze in het 2de jaar: