Vakken

Basispakket 27 u.
Aardrijkskunde 2
Artistieke vorming: beeld 1
Artistieke vorming: muziek 1
Engels 1
Frans 3
Geschiedenis 1
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Mens en samenleving 2
Natuurwetenschappen 2
Nederlands 4
Techniek 2
Wiskunde 4
Keuzepakket 5 u.
STEM-projecten 3
Durfuur 1
Begeleid Zelfstandig Leren 1

1A – STEM

Een richting voor jou?

In de eerste graad bieden we een brede vorming aan. Naast een basispakket voor alle leerlingen kies je voor een extra pakket dat past bij jouw talenten en interesses.

Keuzepakket STEM

Ga je graag op onderzoek in de wereld van wetenschap en techniek? Stel jij de wereld wel eens in vraag? Wil jij je buigen over problemen en uitdagingen in onze maatschappij? Heb jij een creatieve oplossing voor de klimaatopwarming? Wil je wel eens proeven van programmeren? Dan is STEM ├ęcht iets voor jou!


Durfuur

Met het durfuur geven we alle leerlingen de kans om zichzelf extra uit te dagen om ons helemaal te verbazen. Onze leerkrachten helpen je bij je keuze van je project en begeleiden jou daarin een jaar lang. Zo leren we je nog beter kennen. Een greep uit de vorige projecten:

  • een eigen game ontwerpen
  • egelkastjes uitzetten
  • Spaans of Duits leren voor op vakantie

Begeleid Zelfstandig Leren (BZL)

Door onze keuze voor een wekelijks moment van BZL en een slimme roostering van lesuren, kunnen we daarin rekening houden met je persoonlijke noden. We geven je de kans om te verdiepen waar je sterk in bent en bieden extra ondersteuning als het nodig is.terug naar studieaanbod

Jouw toekomst!

In het 2e jaar van de A-stroom zetten we de ingeslagen weg verder. De ervaringen uit het eerste jaar zullen je zeker helpen bij het maken van een keuze in het 2de jaar: