Vakken

Basispakket 27 u.
Engels 1
Frans 3
Geschiedenis 1
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Mens en samenleving 2
Nederlands 4
Wiskunde 4
Artistieke vorming: Beeld 1
Artistieke vorming : Muziek 1
Natuur, ruimte en techniek: Aardrijkskunde 2
Natuur, ruimte en techniek: Natuurwetenschappen 2
Natuur, ruimte en techniek: Techniek 2
Keuzepakket Latijn 5 u.
Latijn 4
Durfuur 1
Keuzepakket Explo(ratie) 5 u.
Projecten 3
Durfuur 1
Begeleid Zelfstandig Leren (BZL) 1
Keuzepakket STEM 5 u.
STEM-projecten 3
Durfuur 1
Begeleid Zelfstandig Leren (BZL) 1
Keuzepakket TEx 5 u.
Project taal-expressie 3
Durfuur 1
Begeleid Zelfstandig Leren (BZL) 1

1 A

Een richting voor jou?

In de eerste graad bieden we een brede vorming aan. Naast een basispakket voor alle leerlingen voorzien we ook ruimte voor je eigen interesses en talenten. We helpen je groeien in je sociale vaardigheden en leren je ‘leren’.

Keuzepakket Latijn

Latijn is een blijver! Je krijgt een oerdegelijke basiskennis van Latijn mee en ook culturele aspecten van de klassieke oudheid komen aan bod. Een ideale keuze voor wie graag met taal omgaat en een goeie basis wil leggen voor moderne vreemde talen. Latijn is ook een logische taal: je redeneringsvermogen wordt zo dagelijks aangescherpt. Kortom, in Latijn is voor elk wat wils.

Keuzepakket Explo(ratie)

De groep Explo is ideaal voor wie nog geen uitgesproken interesse heeft. Ook als je nog zoveel mogelijk van allerlei verschillende studiedomeinen wil proeven, zit je hier op je plaats. We bieden je een brede waaier aan projecten aan, zodat je je talenten kan ontdekken. De focus ligt daarbij op verkenning, sociale vaardigheden en leervaardigheden.

Keuzepakket STEM

Samen op onderzoek gaan in de wereld van wetenschap en techniek! Via uitdagende en levensechte projecten ga je aan de slag met modern materiaal, met wat extra theorie, maar vooral met elkaar. Je ziet telkens hoe wiskunde, wetenschappen en ICT hier de basis vormen.

Keuzepakket TEx

We laten TAAL echt tot leven komen. We spreken je fantasie en creativiteit aan, maar dagen je ook uit om verschillende moderne talen in alle vormen te beleven: lezen, spreken, schrijven en via expressie. Zo zet je je eerste stappen in het verbeelden en het uitvergroten van emoties, moet je de kerstsfeer helemaal oproepen, maar dompelen we je ook onder in de CSI-wereld.terug naar studieaanbod

Jouw toekomst!

In het 2e jaar van de A-stroom zetten we de ingeslagen weg verder. De ervaringen uit het eerste jaar zullen je zeker helpen bij het maken van een keuze in het 2de jaar: