Nieuws

Hieronder vind je de laatste nieuwtjes van onze school.

4 Verzorging-voeding bij de bejaarden

Een tijdje geleden gingen de leerlingen van 4 verzorging-voeding op bezoek bij de bejaarden. Hier leerden ze de kneepjes van het vak al eens kennen. Een wandeling maken, voor entertainment zorgen,…
De bewoners waren alvast zeer blij met het bezoek.

Lees meer
Gezonde veilige vrijetijdsbesteding

De leerlingen van de B stroom hadden een gezonde veilige vrijetijdsbesteding. 1B maakte bijvoorbeeld fruitsla. 🍓
Er werd ook gewerkt aan de fietsvaardigheden van de leerlingen. Onze leerlingen zijn nu weer een stuk veiliger op de baan!👌🚴‍♀️

Lees meer
Durfuur – Talentenmarkt

Tijdens een talentenmarkt toonden de leerlingen van het eerste jaar hun durfuur-project, een project waar ze (begeleid) zelfstandig een schooljaar aan hebben mogen werken. De vakleerkrachten en medeleerlingen zagen heel wat fijne en succesvolle ondernemingen!

Lees meer
3 Zorg en Welzijn bij de kleuters van ‘t Kofschip

Onze leerlingen van het 3de jaar zorg en welzijn zijn op bezoek gegaan bij de kleuters ‘t Kofschip. De kleuters kregen een leuke dag met genoeg activiteiten gepland door onze leerlingen, daarnaast hebben ze het speelgoed gereinigd zodat alles spik en span is voor volgend schooljaar!

Lees meer
Laatste les Nederlands bij 1 Latijn

De leerlingen van 1 Latijn hebben tijdens hun laatste les Nederlands kunnen genieten van het mooie weer. De leerlingen zetten non-verbale communicatie om in de praktijk en waar kan dat beter dan in de natuur?!

Lees meer

Latinisten naar Xanten

Al onze latinisten samen naar Xanten.

1 maand geleden

Voorbereiding project Reinaert de vos

De leerlingen van 2B waren vandaag druk bezig met het voorbereiden van een vakoverschrijdend project met de vakken Nederlands, techniek en Artistieke vorming rond Reinaert de vos.
Vandaag werden de voorbereidingen getroffen (decor, afwerken marionetten, inspreken tekst…). Morgen volgt hun de effectieve voorstelling van dit project.

1 maand geleden

Voorbereiding + biotoopstudie 1B

De leerlingen van 1B gingen op biotoopstudie. Uiteraard werd de uitstap afgelopen maandag ook grondig voorbereid. Meten is weten! Na de theorie ook de praktijk. Voor de eerste kennismaking met de meettoestellen trokken we met 1B naar het park van Duffel.

Gisteren was het dan eindelijk de biotoopstudie. De leerlingen gingen zelfstandig op expeditie in het bos-, vijver- en graslandbiotoop in de PIME-tuin.

1 maand geleden

2B Uitstap Dossin kazerne

Een tijdje geleden gingen de leerlingen van 2B met de fiets naar Mechelen. Daar bezochten ze in de Dossin Kazerne, de tijdelijke expo “Universal Human Rights”. De leerlingen leerden bij over het ontstaan van de mensenrechten maar werden ook aangezet om na te denken over wat dit allemaal betekent in de wereld van vandaag.

1 maand geleden

Salutations de Paris

Onze vijfdejaars hebben het naar hun zin in Parijs.

1 maand geleden

SNOR zwermt uit

Gisterenavond vertrokken onze zesdejaars op eindejaarsreis. Onze vijfdejaars vertrokken heel vroeg deze ochtend naar Parijs.

1 maand geleden

Gastspreker levensreddend handelen

De leerlingen van de 7de jaren kregen bezoek van een gastspreker levensreddend handelen. Hij deelde zijn ervaringen en leerde hun wat je wel en niet moet doen in noodsituaties.

1 maand geleden

Bezoek Woonzorgcentrum Sint-Elisabeth

De leerlingen van 4 Verzorging-voeding zijn afgelopen vrijdag op bezoek geweest bij het Woonzorgcentrum Sint-Elisabeth. De leerlingen hebben een goede inkijk gekregen in de werking van een woonzorgcentrum en de bewoners vonden het alvast niet erg dat er enkele jonge studenten waren!

1 maand geleden

UPC Duffel

Afgelopen week namen de leerlingen van 6 jeugd- en gehandicaptenzorg deel aan het event van UPC Duffel. Hier werd door hun leerkracht een verhaal voorgelezen over Duffeltje het knuffeltje. Dit verhaal is gemaakt voor alle kinderen waarvan de ouders veel ‘kopzorgen’ hebben. Op deze manier wordt het taboe doorbroken van psychiatrische zorg. Tijdens het event waren veel kinderen aanwezig wiens ouders psychiatrische zorg nodig hebben. Onze leerlingen richtten de vertelhoek in en speelden daarna aangepaste spelen die gelinkt zijn aan het verhaal van Duffeltje het knuffeltje.

1 maand geleden

1 STEM “T’is om zeep”

In het kader van het thema “T’is om zeep” hebben de leerlingen van 1STEM afgelopen week grote zeepbellen en zeepjes gemaakt. Dit leverde uiteraard spectaculaire foto’s op.

1 maand geleden

GIP 7 kinderzorg

Voor de geïntegreerde proef van 7 kinderzorg creëerden de studenten hun ideale kinderopvang. Vanuit diverse vakken toverden ze geziene kennis om en maakten onder andere spelboxen met bijhorende activiteitenfiches. Zij maakten het materiaal zelf en deze pareltjes zijn gebruiksklaar voor de kinderopvang.

1 maand geleden

6 ASO Luik

Afgelopen week was 6 ASO op bezoek in Luik. De leerlingen hebben kunnen genieten van lange wandelingen doorheen “La Cité Ardente”.

1 maand geleden

Sportdag@SNOR

Dag vol activiteiten voor onze leerlingen.

1 maand geleden

Week van verschil

#week van verschil

2 maanden geleden

Week van ‘Respect voor verschil’ op SNOR

Deze week zal onze school in teken staan van ‘respect voor verschil’.

2 maanden geleden