Nieuws

Hieronder vind je de laatste nieuwtjes van onze school.

Inschrijvingen op opendeur mogelijk

Inschrijvingen 2de t/m 7de jaar.

Lees meer
IT en media: nieuw in 1A en 1B vanaf volgend schooljaar

Mediawijs worden.

Lees meer
Droevig nieuws

Rayen Haddad, leerling van onze school, is overleden op 12 maart 2024. We zijn enorm aangeslagen door dit nieuws. We stellen alles in het werk zodat leerlingen en schoolteam steun vinden bij elkaar in deze moeilijke periode. Onze gedachten en steun gaan naar zijn mama, familie en vrienden.

Lees meer
Wordt mevr. Celis STEM-leerkracht van het jaar?

Vlaamse STEM Olympiade

Lees meer
Schoolbezoeken lagere scholen

De lagere scholen uit de buurt op bezoek.

Lees meer

Durfuur – Talentenmarkt

Tijdens een talentenmarkt toonden de leerlingen van het eerste jaar hun durfuur-project, een project waar ze (begeleid) zelfstandig een schooljaar aan hebben mogen werken. De vakleerkrachten en medeleerlingen zagen heel wat fijne en succesvolle ondernemingen!

2 jaar geleden

3 Zorg en Welzijn bij de kleuters van ’t Kofschip

Onze leerlingen van het 3de jaar zorg en welzijn zijn op bezoek gegaan bij de kleuters ’t Kofschip. De kleuters kregen een leuke dag met genoeg activiteiten gepland door onze leerlingen, daarnaast hebben ze het speelgoed gereinigd zodat alles spik en span is voor volgend schooljaar!

2 jaar geleden

Laatste les Nederlands bij 1 Latijn

De leerlingen van 1 Latijn hebben tijdens hun laatste les Nederlands kunnen genieten van het mooie weer. De leerlingen zetten non-verbale communicatie om in de praktijk en waar kan dat beter dan in de natuur?!

2 jaar geleden

Crea-atelier Lier

Een zeer fijne dag met veel blije gezichten was het voor de leerlingen van 3 zorg en welzijn.

2 jaar geleden

Gastspreker pleegzorg

De leerlingen van 5 Gezondheids- en welzijnswetenschappen, 6 Jeugd- en gehandicaptenzorg en de 7de jaren kregen een gastspreker over pleegzorg op bezoek.

De gastspreker bracht de leerlingen duidelijkheid over wat pleegzorg nu eigenlijk is en wat de verschillen zijn tussen adoptie. Alsook werd er uitgelegd door welke omstandigheden kinderen in een pleeggezin terecht kunnen geraken.

2 jaar geleden

Bezoek Red Star Line Museum met Sociale en technische wetenschappen

De leerlingen van 5 Sociale en technische wetenschappen zijn op uitstap geweest naar het Red Star Line museum.

Dit museum brengt verhalen samen over mensen die op zoek zijn naar geluk en een beter leven op een andere plek.

2 jaar geleden

Belevingstheater

Vandaag brachten de leerlingen van 6 jeugd- en gehandicaptenzorg een belevingstheater voor personen met een diep mentale beperking. Dit is een theater waarbij personen zintuiglijk geactiveerd worden. Vandaag maakten ze een reis naar Afrika. Zand, de aangeklede bus, diverse geluiden en het voelen van plant en dier werden beleefd door de cliĆ«nten van de “maretak”. Dit is een stageplaats van onze school.

2 jaar geleden

Infomarkt 7 Thuis- en bejaardenzorg

De leerlingen van 7 thuis- en bejaardenzorg hebben afgelopen vrijdag hebben een infomarkt georganiseerd voor senioren. Ze hebben eerst veel informatie opgezocht om nadien deze te kunnen delen met de senioren of toekomstige senioren.

Deze informatie ging over de mogelijke premies, hulpmiddelen, wonen voor senioren, vrijwilligerswerk, het levenseinde….

2 jaar geleden

Bezoek Fort van Duffel

De leerlingen van 4 verzorging-voeding zijn op uitstap geweest naar het Fort van Duffel.

Deze uitstap was behalve het historische karakter van de locatie ook nuttig voor hun project algemene vakken.

2 jaar geleden

Toneelvoorstelling Reinaert De Vos

De leerlingen van 2B hebben vandaag hun voorstelling rond hun eigen gemaakte poppentheater Reinaert de Vos gehouden. In het kader van dit vakoverschrijdend project met de vakken Nederlands, techniek en Artistieke vorming, was dit een afronding van een zeer groot en uitdagend project.

Wij zijn dan ook zeer trots met de uiteindelijke resultaten van dit project.

2 jaar geleden

Presentatie gip/ levensboeken

De studenten van 7 Thuis- en bejaardenzorg hebben gedurende een paar maanden levensloopgesprekken afgenomen in WZC Bosbeekhof, ook een stageplaats van onze school.

2 jaar geleden

Grootouders op bezoek in de klas

Het was een speciale les bij de leerlingen van 3 Zorg en welzijn. De grootouders kwamen op bezoek in hun les. Een gezellige babbel of samen enkele knutselwerkjes uitwerken konden natuurlijk niet ontbreken. Dit bracht de leerlingen uiteraard veel bij in het kader van de lessen pedagogisch handelen en indirecte zorg.

2 jaar geleden

CKG De Kleine Vos

De leerlingen van 6 jeugd- en gehandicaptenzorg zijn afgelopen woensdag op bezoek geweest bij het centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning De Kleine Vos. Deze instelling zorgt voor professionele begeleiding, training en coaching bij opvoedingsvragen voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar.

2 jaar geleden

Latinisten naar Xanten

Al onze latinisten samen naar Xanten.

2 jaar geleden

Voorbereiding project Reinaert de vos

De leerlingen van 2B waren vandaag druk bezig met het voorbereiden van een vakoverschrijdend project met de vakken Nederlands, techniek en Artistieke vorming rond Reinaert de vos.
Vandaag werden de voorbereidingen getroffen (decor, afwerken marionetten, inspreken tekst…). Morgen volgt hun de effectieve voorstelling van dit project.

2 jaar geleden